• Een cadeautje voor mezelf

  Een tijd geleden alweer heb ik een ZKM-traject gevolgd bij Mieke. Niet dat ik niet lekker in mijn vel zat of zo, meer omdat ik nieuwsgierig was geworden. Mieke begeleidde destijds het directieteam waar ik deel van uitmaakte. Daarin kreeg ik feedback die me aan het denken zette. En wat is er fijner dan deskundig geholpen te worden bij een zoektocht naar je binnenste. Ik stelde mezelf veel vragen, kreeg antwoorden, maar zocht vooral ook naar verdieping.Samen met Mieke ben ik aan de slag gegaan met ZKM. De persoonlijke en rustige benadering van Mieke, de tijd die ik voor mezelf vrijmaakte tijdens de sessies bij haar: alleen dat al voelde als verrijking. Het was ‘hard’ werken (met een knipoog!). Met beperkte stimuli werd ik uitgedaagd te vertellen.

  Door Miekes interventies kon ik gedachten of gevoelens aanscherpen en (voor mezelf) ook helderder krijgen. De huiswerkopdrachten waren intensief, maar de terugkoppelingen daarna waren zo verrassend en vooral verrijkend, dat het alle investering in tijd en energie dubbel en dwars waard was.Met respect denk ik terug aan de concentratie en het (olifanten-)geheugen van Mieke. Mede daardoor zijn er bij mij inzichten ontstaan, bovengekomen, waar ik echt iets aan heb. Die mij als mens rijker maken, die me nog beter laten voelen wie ik ben en wat ik wil.

  Door de persoonlijke benadering, het inlevingsvermogen, de deskundigheid, de ervaring en expertise van Mieke en daardoor ook de veilige samenwerking tussen ons twee, is het ZKM-traject een cadeau met hoofdletters voor jezelf!

  Monique Onderwijsdirecteur

  Voor ik aan het ZKM traject begon, dacht ik mezelf redelijk goed te kennen, maar toch kwamen er nog verrassende aspecten naar boven. Tijdens het traject leerde ik goed in mijn eigen spiegel te kijken. Niet alleen naar mijn gedrag maar veel dieper, namelijk naar de overtuiging die de basis vormt van je gedachten en gedrag. Mieke leerde me echt te reflecteren en daardoor mijn diepgewortelde overtuiging om te buigen. Het was en is soms hard werken, maar met een zeer positief resultaat. Ik sta veel sterker in mijn schoenen en geloof nu in mezelf.

  Marieke Medewerker Roosterkamer op een school

  Mieke heeft mij geleerd hoe ik goed naar mijzelf kan kijken. We hebben gekeken naar de situaties die mij gelukkig maken en welke niet. Mijn gelukkige momenten haalde ik voornamelijk uit het geluk van anderen. Zijn mijn naasten gelukkig dan ben ik dit ook. We hebben geanalyseerd in welke situaties ik het geluk uit mijzelf haal en hoe ik deze gelukkige momenten kan vermeerderen. Tevens hebben we gekeken naar mijn negatieve zelfbeeld en hulpmiddelen gezocht en gevonden die ik kan inzetten op momenten dat ik mij slecht voel.

  Ik herken steeds vaker op het moment zelf als ik weer in mijn oude patronen terugval en weet dan ook hoe te handelen. Een hulpmiddel voor de rest van mijn leven! De deskundigheid, betrokkenheid en eerlijkheid van Mieke zorgde ervoor dat ik gemotiveerd was om aan mij zelf te werken op een leuke en super leerzame manier. Mieke stuurt niet maar laat jezelf ontdekken en doen.

  Een vrouw met een passie die ze graag overbrengt aan anderen en waardoor ik heb leren kijken naar mijzelf. Dit zijn levenslessen voor de rest van mijn leven.

  Liselore werkzaam bij een woningbouwcorporatie